Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Roos-Culp, Elisabeth

Elisabeth Roos-Culp
Afbeelding gewenst
Volledige namen Elisabeth Culp
Geboortedatum 28-06-1893
Geboorteplaats Barmen (DE)
Adres Nieuwe Bosscheweg 94
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Fritz Roos
Overlijdensdatum 05-09-1944
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis


Individuele gebeurtenis

Het gezin Roos kwam met hun kinderen Bernd Roos en Anita Roos in september 1933 vanuit Wuppertal naar Tilburg. Het gezin Roos dook op 24 februari 1943 onder, samen met de reeds inwonende Sofie Culp-Fränkel, de moeder van Elisabeth. Zij werden op 2 augustus 1944 in de woning van illegaal werker Jef van Bebber, Korenbloemstraat 137, gearresteerd. Omgekomen in Auschwitz. Haar dochter Anita overleefde de concentratiekampen.

Gezinsleden

Elisabeth was gehuwd met Fritz Siegfried Roos. Moeder van Bernd Roos en Anita Roos. Dochter van Sofie Culp-Fränkel.

Woonadres

Nieuwe Bosscheweg 94 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

  • Anita Mayer, Als ik Hitler maar kan overleven (Nieuwkoop 1981).
  • Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)

Externe link

Joods Monument