Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Portaal:Gilze en Rijen

Logo.png


Welkom op het portaal Gilze en Rijen

Op dit portaal vind je doorverwijzingen naar categorieën die te maken hebben met Gilze, Rijen, Molenschot en Hulten. Het schrijversteam van Heemkring Molenheide verzorgt de inhoud van Wiki Gilze en Rijen. Je kunt in het onderstaande menu op categorieën klikken en je komt dan op een nieuwe overzichtspagina. We voeren van tijd tot tijd nieuwe categorieën toe. Pagina's over uiteenlopende onderwerpen die in het Weekblad Gilze en Rijen zijn verschenen, zijn te vinden onder de categorie "Themapagina's uit Weekblad Gilze en Rijen".

Wiki is de opvolger van de tijdmachine van Heemkring Molenheide. Hierin is een schat aan informatie te vinden. Er staan ruim 1400 uitgewerkte lemma's op de tijdlijn over de geschiedenis van Gilze en Rijen. De tijdmachine blijft gewoon in de lucht en dus te raadplegen, maar wordt niet meer aangevuld met nieuwe onderwerpen. Nieuwe historische en heemkundige verhalen over Gilze en Rijen zijn vanaf 2020 te vinden op dit portaal.

Daarnaast beschikken we over de canon van Gilze en Rijen. In twintig digitale vensters vertellen we hier in grote lijnen het verhaal van de geschiedenis van onze gemeente. Ieder venster geeft een verrassend inkijkje; achter elke foto schuilt een kort verhaal over een belangrijk stukje plaatselijke historie.


Lijst van categorieën Gilze en Rijen