Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Moller, Lodewijk Willem Willibrort

Lodewijk Willem Willibrort Moller
Volledige namen Lodewijk Willem Willibrort Moller
Geboortedatum 29-05-1911
Geboorteplaats Amsterdam
Adres Bredaseweg 371
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Bernardina Maria Wilhelmina van Deene
Beroep Commies-redacteur
Overlijdensdatum 10-05-1940
Plaats van overlijden Valkenburg (Zuid-Holland)
Bijzonderheden Hij sneuvelde bij de verdediging van de vliegbasis Valkenburg bij de Kleidam.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Uit Doodenwacht bij onze gevallenen (S.H. Hoek), p. 37: ' De wachtcommandant, de 1. Ltnt. Mr. Moller viel doodelijk getroffen neer. Arme kerel, die had als strateeg in hart en nieren, den avond van tevoren verzocht het commando over de reserve te mogen hebben, om daarmee zoo nodig te kunnen opereren, maar hij werd naar billijkheid ook op zijn beurt met de wacht belast. Ltnt. Moller viel bij de volledige uitoefening van dien plicht….'

Roomsch Leven 30 maart 1946

Internet

Lodewijk Willem Willebrort Marie Möller op Oorlogsbronnen.nl