Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

May, Heinz Wolfgang

Heinz Wolfgang May
Afbeelding gewenst
Volledige namen Heinz Wolfgang May
Geboortedatum 06-11-1921
Geboorteplaats Frankfurt (DE)
Adres Ridderstraat 16
Woonplaats Tilburg
Beroep Student
Bijzonderheden Heinz May verdween spoorloos na een oproep om zich op 28 augustus 1942 te melden.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


May, Heinz Wolfgang (geb. Frankfurt/Main (DE) 06-11-1921, gest. plaats en datum onbekend), student. Zoon van Hans May (geb. Stargard (DE) 24-01-1892, gest. Auschwitz (PL) 02-10-1944) en Gretel Elsas (geb. Cannstadt (DE) 09-06-1893, gest. Leiden 1982). May is spoorloos verdwenen. Hij was ongetrouwd.

Achtergrond

Heinz Wolfgang May werd geboren op 6 november 1921 in Frankfurt/Main in Duitsland als zoon van Hans May en Gretel Elsas.
Waarschijnlijk ging Heinz May samen met zijn ouders naar Nederland. In 1938 verbleef hij in Voorburg, en vanaf 14 september 1940 in Oisterwijk. Ook zijn ouders kwamen naar Oisterwijk. Vanaf 4 februari 1941 woonde Hans May aan de Trouwlaan 69 in Tilburg, in november verhuisde hij naar Ridderstraat 16.

Deportatie

Heinz May had een oproep gekregen om op 28 augustus op het station in Tilburg te verschijnen voor deportatie naar Duitsland. Vanaf dat moment was hij spoorloos. Het is niet bekend of hij gearresteerd is, en waar en wanneer hij is overleden. Zijn ouders zijn in Oisterwijk gearresteerd, zijn vader kwam om in Auschwitz, zijn moeder overleefde de oorlog.

Gebeurtenis

Woonadres

Bronnen

Regionaal Archief Tilburg

Literatuur

  • Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).
  • J. Bader, Kroniek van 'n Vervolging, Joden in Tilburg, Waalwijk en omstreken (Soesterberg 2018).

Externe links