Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Maas, Lambertus Petrus Maria

Lambertus Petrus Maria Maas
Rouwadvertentie Maas 27-11-1943 NTC.jpg
Volledige namen Lambertus Petrus Maria Maas
Geboortedatum 18-07-1918
Geboorteplaats Tilburg
Adres Van Grobbendonckstraat 4
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Maria Francisca Wilhelmina de Vries
Beroep Voller
Overlijdensdatum 03-11-1943
Plaats van overlijden Düsseldorf (DE)
Bijzonderheden Overleden aan de gevolgen van een geallieerd bombardement tijdens de arbeidsinzet in Duitsland.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Lambertus Petrus Maria Maas (geb. Tilburg 18-7-1918 overl. Düsseldorf 3-11-1943) Zoon van Petrus Paulus Maas, koperslager ( 1885-1976) en Maria Catharina Beerens (1889-1950)

Jeugd en achtergrond

Lambertus, voller van beroep, trouwt op 22 augustus 1942, 24 jaar oud met Maria Francisca Wilhelmina de Vries (1911) van beroep controleuse.

Arbeidsinzet in Duitsland

Lambertus wordt verplicht om in Düsseldorf in Duitsland te gaan werken. Düsseldorf is regelmatig het doelwit van geallieerde bombardementen Een grote aanval in de nacht van 3 op 4 november 1943 eiste het leven van 622 mensen waaronder dat van Lambertus . Hij wordt op 13 november begraven op het Friedhof Nord in Düsseldorf, later herbegraven op het Nederlands ereveld Düsseldorf-Oberbilk

Bronnen

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)


Gebeurtenis