Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Luijten, H.

Deze fabriek werd onderzocht door Baalen, Wim van


Luijten, H.
Afbeelding gewenst
Type bedrijf tricotagefabriek
Vestigingsadres Bredaseweg 217 D fabriekspand (geen administratief pand) en in de Tuinstraat verkooplokaal
Datum oprichting Geen notariële akte.

Vermoedelijk is de firma gestart in het voorjaar van 1922. H. Luijten is in februari 1922 verhuisd naar het pand aan de Bredaseweg dat ook als fabriek diende. En de vennootschap Franken & Luijten was ontbonden in mei 1992.

Datum opheffing Januari 1924

In februari 1924 vond de faillissementsverkoop van de Firma H. Luijten plaats. Maar het gezin Luijten was al een maand eerder vanuit Tilburg naar Antwerpen verhuisd.

Eigenaars / oprichters Henricus Charles Vincentius Luijten
Opvolging n.v.t.
Familieverbanden n.v.t.
Herkomst eigenaars / oprichters Het gezin Luijten stamt uit Zundert.
Herkomst vreemd kapitaal Onbekend. H. Luijten was wel de eigenaar van het fabriekspand aan de Bredaseweg 217 D, dat ook als woning dienst deed. Het complex was ruim 600 m2 groot en de inzet bij de openbare verkoop in 1924 bedroeg hfl 11.600,-.
Innovatieve aspecten onbekend
Reikwijdte van het bedrijf onbekend

Algemene omschrijving

Henricus Luijten was oorsronkelijk actief als zadelmaker. Eind 1919 verhuisde hij van Zundert naar Tilburg, waar hij samen met Ludovicus Franken de tricotagefabriek Franken & Luijten oprichtte. Maar in mei werd de vennootschap weer ontbonden (zie ook Franken & Luijten). In mei 1922 verhuisde H. Luijten met zijn gezin naar het pand Bredaseweg 217 D, dat behalve als woonhuis ook als fabriekspand fungeerde. De Tricotagefabriek Firma H. Luijten vraagt in een personeelsadvertentie in augustus 1923 enige nette machinebreisters. Maar in februari 1924 vindt er een faillissementsverkoop plaats van de Tricotagefabriek H.C.V. Luijten. En een maand later wordt het pand aan de Bredaseweg te koop aangeboden. H. Luijten is in januari 1924 overigens al met zijn gezin uitgeschreven uit de gemeente Tilburg en verhuisd naar Antwerpen.

Gezinskaart

Luijten H.

Opmerkingen

Archivalia