Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Luijten, H.: verschil tussen versies

Regel 27: Regel 27:
 
| lon_dir      = E
 
| lon_dir      = E
 
}}
 
}}
 
'''datum opheffing'''<br>
 
'''herkomst vreemd kapitaal'''<br>
 
  
  

Versie van 20 jan 2017 om 16:19

Deze fabriek is onderzocht door Baalen, Wim van


Luijten, H.
Afbeelding gewenst
Type bedrijf Tricotagefabriek
Vestigingsadres Bredaseweg 217 D fabriekspand en in de Tuinstraat verkooplokaal
Datum oprichting Geen notariële akte
Datum opheffing Januari 1924
Eigenaars / oprichters Henricus Charles Vincentius Luijten
Opvolging Geen
Familieverbanden Geen
Herkomst eigenaars / oprichters Zundert.
Herkomst vreemd kapitaal Onbekend
Innovatieve aspecten Onbekend
Reikwijdte van het bedrijf Onbekend


Algemene omschrijving

  • Henricus Luijten was oorspronkelijk actief als zadelmaker. Eind 1919 verhuisde hij van Zundert naar Tilburg, waar hij samen met Ludovicus Franken de tricotagefabriek Franken & Luijten oprichtte. In mei 1922 werd deze vennootschap weer ontbonden (zie ook Franken & Luijten).

.
Vermoedelijk is de firma Luijten H. gestart in het voorjaar van 1922. H. Luijten is in februari 1922 verhuisd naar het pand aan de Bredaseweg dat ook als fabriek diende.

  • In mei 1922 verhuisde H. Luijten met zijn gezin naar het pand Bredaseweg 217 D, dat behalve als woonhuis ook als fabriekspand fungeerde.
  • De Tricotagefabriek Firma H. Luijten vraagt in een personeelsadvertentie in augustus 1923 enige nette machinebreisters.
  • In februari 1924 vindt er een faillissementsverkoop plaats van de Tricotagefabriek H.C.V. Luijten. Een maand later wordt het pand aan de Bredaseweg te koop aangeboden.
  • H. Luijten is in januari 1924 overigens al met zijn gezin uitgeschreven uit de gemeente Tilburg en verhuisd naar Antwerpen.
  • H. Luijten was wel de eigenaar van het fabriekspand aan de Bredaseweg 217 D, dat ook als woning dienst deed. Het complex was ruim 600 m2 groot en de inzet bij de openbare verkoop in 1924 bedroeg hfl 11.600,-.

Gezinskaart

Luijten, H.

Opmerkingen

Bronnen

Afbeelding

NTC 16-02-1924 Faillissementsverkoop H. Luijten.jpg