Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Kuil 48

Het goed van Diederik vanden Venne
OdenhoutKuil48-1.jpeg
Kuil 48

Van oudsher was het goed van Diederik vanden Venne geen boerderij, maar grond die hij beschikbaar had en die hij wellicht verhuurde. Ook bij de start van het kadaster in 1832 stond er nog geen woning.

In 1885 is Willem Burgmans eigenaar en hij bouwt op de huidige locatie Kuil 48 een boerderij, die in 1886 bij het kadaster ingeschreven staat. Willem Burgmans is de echtgenote van Maria Beunis en via zijn vrouw is hij eigenaar van Houtsestraat 2 (zie hoofdstuk 5). Willem is voorts eigenaar van de woning Slimstraat 45. Hij heeft dus drie woningen. Zijn dochter Maria Burgmans is getrouwd met de uit Berkel afkomstige Pieter Piggen. Zij erven in 1889 alle drie genoemde woningen.

Pieter Piggen en Maria Burgmans hebben vier kinderen. De ongehuwde broer Sjef en zus Jans komen wonen in de Slimstraat 45. Houtsestraat 2 wordt eigendom van Marinus, die priester is. De boerderij aan de Kuil 48 wordt voor zoon Willem Martinus Piggen.

Willem Piggen trouwt Antonia Vermeer. Ze krijgen zes kinderen, waarvan er een op jonge leeftijd overlijdt. Hun ongehuwde kinderen Pieter en Marie komen te wonen in de woning van hun ome Sjef en tante Jans aan de Slimstraat 45. Dochter Jet huwt Jos van Gils en gaat boeren aan de Houtsestraat 2. Zoon Harrie blijft boeren op de Kuil 48. Hij huwt Mien Bertens. De boerderij Kuil 48 blijft daarna nog een generatie in de familie Piggen en wordt vervolgens verkocht. Nu is er hondenpension ’t Kuiltje gevestigd.Zie ook 38 Het goed van Diederik vanden Venne