Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Koor Sint Franciscus

Koor Sint Franciscus
8.4 St. Franciscuskoor 40 jaar.jpg
Achterste rij vlnr. Wim Kuijpers, Harrie Verhoeven, Jos van der Loo, Wim van Hooft, Bart Robben, Marinus Kuijpers, Richard van Grinsven (dirigent, Kapucijn), Johan Kuijpers, Piet Kroot en Wim van Kempen. Tweede rij: Lies Brekelmans, Riet Pijnenburg, Anja van Kempen, Sjaan Pijnenburg, Sjaantje van Hal, Noud de Groot, Mien van Iersel, Luus de Groot, Maria van den Boer, Miet Pijnenborg, Riet Coppens, Ria van Vugt en Toos Kroot. Voorste rij: Job Schapendonk, Leny Kuijpers, Ria Kuijpers, Cor van de Plas, Nelly Pijnenburg en Bea Beerens.


Voor de leden van het St. Franciscuskoor uit Biezenmortel ging een grote wens in vervulling. Zij maakten in mei 2007 een reis naar Assisi in Italië ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan. In deze plaats leefde en werkte de heilige Franciscus, patroonheilige van het koor.(Zie ook Sprokkels 5, blz. 35.) Zondag 7 juli 2019 was de laatste Heilige mis in Biezenmortel, in de Sint Josephkerk. Deze viering werd gezongen door het Franciscuskoor, met ondersteuning van Bimoza. In deze viering viel ook het doek voor het Franciscuskoor, omdat, na lang overleg, besloten was om te stoppen. De gemiddelde leeftijd van de koorleden was dermate hoog, dat het beter leek, om niet verder te gaan in andere kerken