Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Koor Assisiëkoor

Koor Assisiëkoor
KoorAssissie.JPG

Het Assisiëkoor is van oorsprong het personeelskoor van Huize Assisië. Het koor is opgericht in juni 1978 door dirigent Henk Lommers. Sinds 1985 is de muzikale begeleiding in handen van Tijn Kuijpers uit Haaren. Het koor telt 45 leden afkomstig van vele plaatsen uit de omgeving, van Den Bosch tot Kaatsheuvel. Het koor houdt de band met Assisië en luistert eucharistievieringen op bij jubilea en begrafenissen. Maar steeds meer treedt het koor naar buiten. Het repertoire is opgebouwd uit geestelijke liederen, gospels, profane liederen, lichte operette en een uitgebreid kerstprogramma. In 1994 werd een CD uitgebracht met 16 nummers uit het profane en geestelijke repertoire. In 2006 werd Margriet Leeuwenberg dirigente en telde het koor 25 leden.

Het Assisiëkoor hield op te bestaan. Het had 35 jaar lang de vieringen in de kapel bij Prisma in Biezenmortel opgeluisterd. Op 23 maart 2013 vond de afscheidsviering van het dan nog 18 leden tellende koor plaats. Het Assisiëkoor werd ook wel Lommerskoor genoemd naar de oprichter/dirigent Henk Lommers


Koor Assisiëkoor
6.3a Assisiëkoor.JPG
Het Assisiëkoor hield op 23 maart 2013 op te bestaan.