Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia

Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia
Feestelijkheden rondom het 75 jarige jubileum van het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia op waarschijnlijk 12 oktober 1952. Optreden van het koor onder leiding van dirigent D.W. van Leeuwen. Foto A. van Beurden (Leo van Beurden), collectie Regionaal Archief Tilburg.

In 1877 werd de Liedertafel Sint Caecilia opgericht als onderafdeling van de Zouaven Broederschap Fidei et Virtuti. De eerste leden waren (ex-)zouaven, Tilburgse vrijwilligers die aan de zijde van de Paus Pius IX streden voor het behoud van de kerkelijke macht in Italië. In 1929 werd de naam veranderd in Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia. Bij het 75-jarig bestaan in 1952 verleende koningin Juliana het koor het predikaat koninklijk. Sint Caecilia gaf in de loop der tijd vele concerten in Tilburg, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. In 1992 bracht het koor de cd Tussen Meierij en Baronie uit. De laatste jaren telt Sint Caecilia zo’n negentig leden. Onder leiding van dirigent Anton Kropivšek brengt het koor een breed repertoire, waaronder opera, operette, musical en filmmuziek. korte beschrijving


Wijzigingen met dank aan Harry L.M. Hendriks

Meer weten? Ga naar: www.sint-caecilia.nl