Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Kellerman, Bernard

Bernard Kellerman
Afbeelding gewenst
Volledige namen Bernard Kellerman
Geboortedatum 14-12-1877
Geboorteplaats Amsterdam
Adres Voetbalweg 1
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Schilder/behanger
Overlijdensdatum 09-04-1943
Plaats van overlijden Sobibor (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Individuele gebeurtenis

Bernard Kellerman woonde vanaf 1932 in Tilburg, komende uit Amsterdam. In 1942 was Bernard spoorloos verdwenen, zodat verondersteld kan worden dat hij was ondergedoken. Op 12 december 1942 werd hij gearresteerd en overgeleverd aan de Sicherheitspolizei in Den Bosch. Gedeporteerd naar Westerbork en op 6 april 1943 op transport gesteld naar Sobibor, waar hij omkwam.

Gezinsleden

Bernard was broer van Emanuel Kellerman.

Woonadres

Voetbalweg 1 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument