Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Kees van Kempen

Kees van Kempen
Foto regio archief Kees.png
Achter het spreekgestoelte bij Regionaal Archief Tilburg.
Kees van Kempen
21.1 120325 zilveren speld Kees van Kempen1.JPG
Kees van Kempen krijgt in 2012 de speld van het Brabants Heem opgespeld door Lia Clement-Verhoeven, omdat hij al 20 jaar de inspirerende voorzitter is van het schrijversteam van 't Schoor.
25 jaar Schrijversteam 't Schoor
KeesspeldTilburg.jpg
Loco-burgemeester Erik de Ridder speldde op 21 januari 2017 de voorzitter het Schrijversteam, Kees van Kempen, de gouden speld van de gemeente Tilburg op.
Liber Amicorum
Klaar is Kees.jpeg
Afscheid KPN 27 november 2017

Heemcentrum 't Schoor

Kees van Kempen is vanaf het begin in januari 1992 voorzitter van het Schrijversteam van Heemcentrum 't Schoor. In die hoedanigheid is hij mede-verantwoordelijk voor de vele publicaties van het Udenhoutse Heemcentrum: de grote boekenserie, de kleine boeken, het jaarboekje "Unentse Sprokkels" en enkele publicaties van "De Unentse krant". Zijn inzet en enthousiasme voor het verleden van Udenhout zijn een belangrijk ingrediënt voor het succes van het Schrijversteam. Samen met Hans Pickhard is Kees de drijvende kracht achter Wiki Udenhout. Hij is auteur van het parochiememoriaal sinds 1995.

Udenhout

Kees is geboren in Udenhout op 30 maart 1953 aan de Kreitenmolenstraat 93 naast de houtwerf van Van de Voort. Op 20 juni 2023 is hij na een kort ziekbed te Udenhout overleden.

KPN

Kees studeerde econometrie aan de universiteit van Tilburg, waar hij op 12 maart 1976 afstudeerde in dynamisch programmeren. Hij maakt sinds 15 maart 1976 een loopbaan bij eerst het staatsbedrijf der PTT en later KPN, was van 1986 tot 1990 Hoofd Financiele Administratie van het toenmalige Telecomdistrict Amsterdam en van 1990 tot 2008 financieel directeur of CFO van onderdelen van KPN, respectievelijk het Telecomdistrict Maastricht, de business unit Zakelijke Markt, Marketing Verkoop Nederland, Netwerkdiensten, de business unit Vaste Telefonie, het callcenter SNT en de Operator Vaste Net. Sinds april 2008 is Kees als programmamanager Best in Finance verantwoordelijk voor het change programma van KPN Finance. Gerelateerd aan de KPN functie was Kees van 2004 tot 2015 lid van de Raad van Commissarissen en voorzitter van het Auditcomite van SNT Duitsland, van 2008 tot en met 2015 voorzitter van het Verantwoordingsorgaan van het KPN Pensioenfonds en van 2009 tot 2016 lid van de Adviesraad van Yacht, een dochterbedrijf van Randstad.

Jeugdfilatelie Nederland

In zijn jeugd was Kees lid van de Udenhoutse postzegelclub de Jonge Filatelist en hij organiseerde in 1971 een regionale postzegel tentoonstelling voor de jeugd en in 1976 de nationale postzegeltentoonstelling voor de jeugd Filexpo, beide in de toenmalige Sint-Petrusschool. Tussen 1976 en 2005 is Kees met een onderbreking in totaal 25 jaar lid geweest van het bestuur van Jeugdfilatelie Nederland, waarvan hij alles bij elkaar ook 11 jaar voorzitter was. Hij organiseerde in 2004 in Autotron Rosmalen een nationale postzegeltentoonstelling bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Jeugdfilatelie Nederland, bij gelegenheid waarvan PTT Post een postzegelserie uitbracht. Kees is de geestelijk vader van het boekje "ABC van het postzegels verzamelen, deel 3" en is initiatiefnemer van Stampkids, de internetpostzegelclub voor de jeugd. Hij was bestuurslid van de Stichting Filatelie.

Verzonken Kasteel

Op zijn 50e verjaardag kreeg Kees van de collega's van het Schrijversteam van het Heemcentrum een schilderij cadeau, gemaakt door onderwijzer en jeugdboekenschrijver Peter Vervloed, voorstellende het Verzonken Kasteel. Het in bruin uitgevoerde schilderij laat op de achtergrond het kasteel zien dat verzinkt in het moeras en op de voorgrond een monnik die het kasteel vervloekt. Het schilderij is al vele malen in publicaties afgebeeld.

Onderscheidingen

  • Wallermedaille Nederlandse Bond van Filatelisten Verenigingen (1994)
  • Legpenning Nederlandse Vereniging van Postzegel Verenigingen (2004)
  • Erevoorzitter Jeugdfilatelie Nederland (2005)
  • Zilveren insigne Brabants Heem (2012)
  • Gouden Speld van de gemeente Tilburg (2017)
  • Ridder in de Orde van Oranje Nassau (2022)
  • Ere-voorzitter Erfgoedcentrum 't Schoor (2023)
  • Bronzen legpenning van Brabants Heem (2023)

Liber Amicorum

1. 30 maart 2003, 50ste verjaardag, boek "Over de veurzitter" van alle leden van het Schrijversteam, artikelen over Udenhout

2. 27 november 2017, afscheid KPN, boek "Klaar is Kees" met bijdragen van o.a. Ben Verwaaijen, Leo Roobol, Marcel Smits, Eelco Blok en Jan Kees de Jager, gecoördineerd door Graziella Wijenbergh.

Links

In memoriam Kees van Kempen op de website van Erfgoedcentrum 't Schoor
Over Kees van Kempen op de website van Stadsmuseum Tilburg
In Memoriam op Brabants Heem