Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Jeanson-Spapens, Johanna Maria

Johanna Maria Jeanson-Spapens
Rie-WO2-0038.jpg
Volledige namen Johanna Maria Spapens
Geboortedatum 20-02-1896
Geboorteplaats Goirle
Adres H. Hudsonstraat 4
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Gerardus Cornelius Jeanson
Overlijdensdatum 20-10-1943
Plaats van overlijden Riel

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Op 20 oktober 1943 schreef de pastoor van Riel in het parochiememoriaal dat bij een bombardement van Engelse en Amerikaanse vliegtuigen in de middag, omstreeks 14.30 uur, ongeveer 160 bommen werden afgeworpen. Vooral de buurtschap Brakel werd ernstig getroffen. Drie personen vonden direct de dood.