Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Janssens Petrus Joannes A.

Petrus Joannes Abraham Janssens
Afbeelding gewenst
Volledige namen Petrus Joannes Abraham Janssens
Geboortedatum 02-07-1913
Geboorteplaats Tilburg
Adres Ruisvoornstraat 21
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Weduwnaar
Naam echtgeno(o)t(e) maria francisca Yvonne Vandenweijer
Beroep Los arbeider
Overlijdensdatum 31.5.1945
Plaats van overlijden Bergen-Belsen (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Janssens werd op 14 mei 1943 door de Tilburgse politie gearresteerd op verzoek van de kampcommandant van Haaren. Van Haaren werd hij naar Westerbork overgebracht, later weer terug naar Haaren en eind 1943 naar Vught. Bij de evacuatie van dit kamp (begin september 1944) werd hij overgebracht naar Sachsenhausen. Volgens het Rode Kruis is hij vermoedelijk in Bergen-Belsen om het leven gekomen. De overlijdensdatum is onbekend en moet liggen tussen 5 september 1944 en 31 december 1945.