Huisarts Joseph Louis Lobach: verschil tussen versies

Regel 1: Regel 1:
De praktijk van [[huisarts Henricus Lobach]] werd in 1908 voortgezet door zijn zoon Josephus Ludovicus Lobach. Uit het eerste huwelijk van Josephus Lobach met Louise Gimbrère is dochter Wies geboren. Zij heeft zich later als arts aan het Udenhoutse consultatie¬bureau voor zuigelingen verbonden. Uit zijn huwelijk met Sylvie Gimbrère is onder andere zoon Hans geboren, later medisch specialist verbonden aan het St.-Elisabethziekenhuis. Op 14 april 1932 richtte hij samen met wijkverpleegkundige zuster Buijs [[ EHBO vereniging Sint Bernardus ]]op. In 1933 vierde het dorp op grootse wijze dat Josephus Lobach zich 25 jaar geleden vestigde als gemeentegeneesheer. Op 23 juni 1945 werd hij op de terugweg van vrienden in Vught naar huis plotseling onwel. De chauffeur stopte bij huize Sparrendaal alwaar dokter Lobach op 66-jarige leeftijd overleed.
+
De praktijk van [[huisarts Henricus Lobach]] werd in 1908 voortgezet door zijn zoon Joseph Louis Lobach. Uit het eerste huwelijk van Joseph Lobach met Louise Gimbrère is dochter Wies geboren. Zij heeft zich later als arts aan het Udenhoutse consultatie¬bureau voor zuigelingen verbonden. Uit zijn huwelijk met Sylvie Gimbrère is onder andere zoon Hans geboren, later medisch specialist verbonden aan het St.-Elisabethziekenhuis. Op 14 april 1932 richtte hij samen met wijkverpleegkundige zuster Buijs [[ EHBO vereniging Sint Bernardus ]]op. In 1933 vierde het dorp op grootse wijze dat Joseph Lobach zich 25 jaar geleden vestigde als gemeentegeneesheer. Op 23 juni 1945 werd hij op de terugweg van vrienden in Vught naar huis plotseling onwel. De chauffeur stopte bij huize Sparrendaal alwaar dokter Lobach op 66-jarige leeftijd overleed. (Volgens de overlijdensakte uit Vught is hij overleden op 22 juni 1945 om 23u 59m)
  
 
{{Infobox persoon Udenhout
 
{{Infobox persoon Udenhout

Versie van 12 sep 2019 om 14:36

De praktijk van huisarts Henricus Lobach werd in 1908 voortgezet door zijn zoon Joseph Louis Lobach. Uit het eerste huwelijk van Joseph Lobach met Louise Gimbrère is dochter Wies geboren. Zij heeft zich later als arts aan het Udenhoutse consultatie¬bureau voor zuigelingen verbonden. Uit zijn huwelijk met Sylvie Gimbrère is onder andere zoon Hans geboren, later medisch specialist verbonden aan het St.-Elisabethziekenhuis. Op 14 april 1932 richtte hij samen met wijkverpleegkundige zuster Buijs EHBO vereniging Sint Bernardus op. In 1933 vierde het dorp op grootse wijze dat Joseph Lobach zich 25 jaar geleden vestigde als gemeentegeneesheer. Op 23 juni 1945 werd hij op de terugweg van vrienden in Vught naar huis plotseling onwel. De chauffeur stopte bij huize Sparrendaal alwaar dokter Lobach op 66-jarige leeftijd overleed. (Volgens de overlijdensakte uit Vught is hij overleden op 22 juni 1945 om 23u 59m)


Huisarts Joseph Louis Lobach
DokterLobach.bmp