Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Hotel Riche

Hotel Riche werd in 1917 geopend op de Heuvel door Julius Schieffelbusch uit Arnhem. Kort na de opening stak het Amsterdamse weekblad Amstelgids de loftrompet over Hotel Riche: ‘Tilburg heeft thans, door Riche, een aantrekkelijkheid die haar door provinciesteden in Nederland wordt benijd.’ Het hotel zou zich snel ontwikkelen tot de meest chique horecagelegenheid in Tilburg. Het nabijgelegen Hotel Hegeman, tot dan het oord waar de gegoede stand verkeerde, legde door de concurrentie van Riche het loodje.

Het hotel bood vermaak door middel van onder meer kegelbanen, een biljartzaal, concerten, exposities en muziek- en danslessen. Ook stond er een geüniformeerde portier aan de deur. In 1926 werd in Riche een concert gegeven dat via luidsprekers ook buiten op de Heuvel was te horen. Doordat de notabelen hier vertoefden, is er ook veel geschiedenis geschreven. Zo werd in 1938 in Riche de grondslag gelegd voor de TIJSC Tilburg Trappers.

Na de Tweede wereldoorlog was in het hotel het voorlichtingsbureau voor de voedingsraad en prijsbeheersing gevestigd. In 1949 werd Riche uitgebreid met onder meer een kapsalon en een bodega.

In 1978 werd het gebouw gesloopt om plaats te maken voor de Heuvelpoort. Die sloop was een van de meest betreurde in Tilburg.