Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Hotel Central: verschil tussen versies

 
Regel 1: Regel 1:
In 1929 won architect Caspar van den [[Beld]] een ontwerpprijsvraag van de Heineken Bierbrouwerijen voor een hotel-café-restaurant aan de Spoorlaan. Het gebouw werd in 1932 gerealiseerd in een expressionistische stijl met verwijzingen naar de Amsterdamse School. Het etablissement was vanaf die tijd tot het faillissement in 1969 bekend als Hotel-Café-Restaurant Piet Mulders en daarna als Hotel Stationsherberg. Sinds circa 1980 heet de horecagelegenheid Hotel Central, met de latere toevoeging van Brasserij. Het interieur van het pand is nog deels authentiek, met onder meer glas-in-loodramen met afbeeldingen van reizigers.[[Category:Tilburgs Lexicon]]
+
In 1929 won architect [[Beld, Caspar Melchior Balthasar van den (Ransdorp 1886 – Tilburg 1962)|Caspar van den Beld]] een ontwerpprijsvraag van de Heineken Bierbrouwerijen voor een hotel-café-restaurant aan de Spoorlaan. Het gebouw werd in 1932 gerealiseerd in een expressionistische stijl met verwijzingen naar de Amsterdamse School. Het etablissement was vanaf die tijd tot het faillissement in 1969 bekend als Hotel-Café-Restaurant Piet Mulders en daarna als Hotel Stationsherberg. Sinds circa 1980 heet de horecagelegenheid Hotel Central, met de latere toevoeging van Brasserij. Het interieur van het pand is nog deels authentiek, met onder meer glas-in-loodramen met afbeeldingen van reizigers.
 +
 
 +
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 11 mrt 2012 om 21:14

In 1929 won architect Caspar van den Beld een ontwerpprijsvraag van de Heineken Bierbrouwerijen voor een hotel-café-restaurant aan de Spoorlaan. Het gebouw werd in 1932 gerealiseerd in een expressionistische stijl met verwijzingen naar de Amsterdamse School. Het etablissement was vanaf die tijd tot het faillissement in 1969 bekend als Hotel-Café-Restaurant Piet Mulders en daarna als Hotel Stationsherberg. Sinds circa 1980 heet de horecagelegenheid Hotel Central, met de latere toevoeging van Brasserij. Het interieur van het pand is nog deels authentiek, met onder meer glas-in-loodramen met afbeeldingen van reizigers.