Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Horvers, Adrianus Maria

Adrianus Maria Horvers
2345fcab-9a8c-ee4d-bd48-2ed27b9184cd.jpg
Volledige namen Adrianus Maria Horvers
Geboortedatum 10-09-1920
Geboorteplaats Tilburg
Adres Lieven de Keijstraat 54
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Wever
Overlijdensdatum 14-05-1940
Plaats van overlijden Mill
Bijzonderheden Sneuvelde op 10 of 11 mei 1940 in de Peellinie nabij Mill. Hij dekte de terugtocht van de hoofdmacht. Een antitankgranaat trof de kazemat waarin hij zich bevond.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Sneuvelde op 10 of 11 mei 1940 in de Peellinie nabij Mill. Hij dekte de terugtocht van de hoofdmacht. Een antitankgranaat trof de kazemat waarin hij zich bevond. Werd aanvankelijk als 'onbekende soldaat' begraven bij het kasteel Tongelaar te Mill: 'een onbekende soldaat gevonden in de kazemat tegenover Kanadabosch op de Bosschen……' Op 26 juni 1940 werd de identiteit vastgesteld. Op 27 juni 1940 werd Horvers herbegraven op de RK begraafplaats aan de Goirkestraat in Tilburg, vak rechts, rij middenpad, nummer midden.