Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Hoepelman-Swijnen, Leonia Constantia

Leonia Constantia Hoepelman-Swijnen
1c98d8c0-c20a-9ec1-f896-6b881a48e4d2.jpg
Volledige namen Leonia Constantia Swijnen
Geboortedatum 27-04-1894
Geboorteplaats Lilo (B)
Adres Veldhovenstraat 1
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Samuel Hoepelman
Overlijdensdatum 20-05-1945
Plaats van overlijden Ravensbrück (DE)
Bijzonderheden Overleden in het concentratiekamp Ravensbrück

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Zij was geboren in België en haar familie woonde nog in België. Om die te bezoeken passeerde zij illegaal de grens. Bij een controle werd zij gearresteerd in Oostmalle. De datum van arrestatie is niet bekend. Zij werd veroordeeld tot 6 weken gevangenisstraf en via Antwerpen en Vught kwam zij uiteindelijk terecht in Ravensbrück. Zij overleefde wel de oorlog, maar niet de gevolgen van haar arrestatie.