Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Hertz, Erich

Erich Hertz
Erich Hertz en Klara Hertz-Dahl
Volledige namen Erich Hertz
Geboortedatum 22-08-1913
Geboorteplaats Kleef (D)
Adres Armhoefstraat 31
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat ongehuwd
Overlijdensdatum 05-04-1943
Plaats van overlijden Vught
Bijzonderheden Omgekomen in het concentratiekamp Vught.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Erich Hertz kwam met zijn ouders Lodewijk Hertz en Klara Dahl in 1938 van Arnhem naar Tilburg. Het gezin was op 6 oktober 1942 reeds ondergedoken. Gearresteerd op 31 maart 1943. Omgekomen in het concentratiekamp Vught.

Gezinsleden

Erich was zoon van Lodewijk Hertz en Klara Dahl.

Woonadres

Armhoefstraat 31 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument