Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Herfstwandeling

Herfstwandeling
1959-10-13 Nieuwsblad van het Zuiden Herfstwandeling.jpg
Nieuwsblad van het Zuiden Herfstwandeling 13-10-1959
Tegeltje Herfstwandeling
1959-10-02 Nieuwe Tilburgsche Courant Herfstwandeling tegeltje.jpg
Nieuwe Tilburgsche Courant Herfstwandeling 02-10-1959

Op 14 augustus 1958 ontstaat tijdens een bestuursvergadering van Udenhouts Belang bij de rondvraag het idee om een Herfstwandeling te organiseren in de Duinen. De eigenaar van Bosch en Duin, G. Kruijssen, beloofde aan de deelnemers een “jachtmaal” te serveren voor f.3,-. Een folder en uitvoerige persberichten bezorgen het initiatief landelijke bekendheid en een grote toeloop: 231 deelnemers. Bij de tweede tocht op 17 oktober 1959 was een route van ongeveer 9 km uitgezet. Om 15:00 werd gestart bij 't Centrum en ging de route naar het kapelletje. Daar ging het rechtsaf en men maakte een bocht om weer bij Boslust de Schoorstraat weer over te steken. Toen was de hoeve van Van Gorp de grootste van Udenhout en daar kreeg men koffie met Udenhoutse Broeder. Via de Molensteeg en een landweg gaat men de duinen in. Uiteindelijk kwam men bij hotel Bos en Duin, waar de jachtmaaltijd wachtte. Na de maaltijd kon men blijven zitten of men werd met een bus teruggebracht naar 't Centrum.

De herfstwandeling is bekend gebleven, maar de huidige organisator is de vereniging Natuurmonumenten. (zie deze link [1])

Ook gaf men een geglazuurd tegeltje uit dat ontworpen was door de in Goirle wonende kunstschilder en pottenbakker Henk Potters. Aan de boven- en onderkant was een oogje zodat het volgende jaar er onder aan bevestigd kon worden.