Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Helfteren, Josephus Cornelius Wilhelmus van

Josephus Cornelius Wilhelmus van Helfteren
Volledige namen Josephus Cornelius Wilhelmus van Helfteren
Geboortedatum 26-04-1885
Geboorteplaats Tilburg
Adres Gasthuisstraat 42
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Mechelina Elsje Jobse
Beroep Electricien
Overlijdensdatum 25-07-1944
Plaats van overlijden Tilburg
Bijzonderheden Doodgeschoten door een Duitse militair

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Van Helfteren (elektricien) zat met een leerling-elektricien gehurkt in een sloot in de buurt van de Vijfhuizendijk, waar een motor lag van een neergestort Amerikaans vliegtuig. Hij legde hem uit hoe die motor werkte. Plotseling werd er op enige afstand door een Duitse militair geschoten. Van Helfteren ging daarop rechtop staan, zodat zijn bovenlichaam boven de sloot uitstak. Weer werd er geschoten. Hij zakte in elkaar en overleed ter plaatse.