Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Hannink, Reinoldus Albertus

Reinoldus Albertus Hannink
Afbeelding gewenst
Volledige namen Reinoldus Albertus Hannink
Geboortedatum 20-05-1923
Geboorteplaats Winterswijk
Adres Rosmolenplein 9
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Hendrika Joanna Maria Gallé
Beroep Sergeant
Overlijdensdatum 06-04-1946
Plaats van overlijden Tjibinong (ID)
Bijzonderheden Sneuvelde bij gevechtshandelingen op Java

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Op 31 maart 1946 waaierden de Jagers uit in zuidelijke richting. In de vroege morgenuren van die dag trok de eerste compagnie op en bezette aan de hoofdweg naar Buitenzorg de kampong Tjibinong, ongeveer dertig kilometer van Batavia. De eerste compagnie had geen gemakkelijke taak op haar ver vooruitgeschoven post. Vaak kwam de uitrukkende patrouille in contact met de vijand. Op 6 april sneuvelde bij een van deze gevechten, als eerste dode in het bataljon, sergeant Hannink.