Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Greenhalgh, Russel Duckworth

Russel Duckworth Greenhalgh
Afbeelding gewenst
Volledige namen Russel Duckworth Greenhalgh
Geboortedatum 16-08-1915
Overlijdensdatum 17-09-1944
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Greenhalgh bevond zich in een Engelse Horsa glider, die op weg was naar Arnhem. Boven Dongen moest de glider een noodlanding maken, waarbij vrijwel direct vuurcontact ontstond met de Duitsers. Greenhalgh raakte hierbij zwaar gewond en overleed later aan zijn verwondingen. Het zweeftoestel was met verbindingsapparatuur op weg naar het hoofdkwartier van de Amerikaanse 82 ABD in de omgeving van Nijmegen. Het was de bedoeling dat deze Engelse groep voor contact zorgde tussen de Amerikanen bij Nijmegen en de Engelsen bij Arnhem.

Russell Duckworth Greenhalgh is begraven op de Algemene begraafplaats aan de Gilzerbaan te Tilburg, vak B, rij 2, graf 63.

Externe links