Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Grödel, Carla

Carla Grödel
Afbeelding gewenst
Volledige namen Carla Grödel
Geboortedatum 04-08-1926
Geboorteplaats Rotterdam
Adres Ringbaan-Oost 196
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Overlijdensdatum 03-09-1942
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Carla Grödel woonde vanaf 1931 in Tilburg komende uit Rotterdam. Gedeporteerd op 28 augustus 1942 naar Westerbork. Omgekomen in het concentratiekamp Auschwitz. Haar broer Eduard (Eddy) Grödel werd in mei 1941 door zijn ouders ondergebracht in Pensionaat Jonkerbosch te Nijmegen van de Broeders van Liefde. In de nacht van 17 op 18 november 1942 is Eddy daar opgehaald door de NSB-politiecommissaris van Nijmegen. Een dag later werd hij samen met 197 andere Nijmegenaren naar Westerbork overgebracht. Hij overleed op 21 mei 1943 in Sobibor.

Gezinsleden

Carla was dochter van Karl Grödel (overleden Tilburg 31 december 1941) en Else van Lier. Zus van Eduard (Eddy) Grödel.

Woonadres

Ringbaan Oost 196 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument