Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Gouden keien

In april 2008 was Tilburg in de ban van mysterieuze, goudgekleurde keien die op diverse plekken in de stad verschenen. De eerste drie bevatten de inscripties van lettergrepen en Romeinse getallen ‘LEK II’, ‘KER III’, ‘VER IV’. Omroep Brabant ontving een anoniem bericht dat er in totaal 666 keien zouden worden geplaatst en bij het raden naar de daders werden onder meer NAC-supporters genoemd.

Wederom ontstond er verwarring toen er keien met de inscripties ‘DER V’ in Eindhoven en ‘? VII’ in Vught verschenen. De zin van en op de keien veroorzaakte een mediahype. Daarna werden in Tilburg twee keien geplaatst, met de inscripties ‘Imagine’ en ‘Leven’. Journalisten wisten de keienlegger, een hoveniersbedrijf uit Riethoven, te ontmaskeren. Vervolgens bekende de opdrachtgever, woonbedrijf Habidrome, dat de actie en de slogan ‘Lekker verder leven. Imagine?’ een reclamestunt betrof. Daarna werden de keien verplaatst naar het Leijpark en vervolgens naar Auberge du Bonheur. In september 2008 werden vijf keien geveild voor het project Socialsofa.