Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Gottschalk, Hertha

Hertha Gottschalk
Afbeelding gewenst
Volledige namen Hertha Gottschalk
Geboortedatum 06-10-1897
Geboorteplaats Geilenkirchen (DE)
Adres Van Malsenhof 24
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Koopvrouw in manufacturen
Overlijdensdatum 21-09-1942
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Hertha Gottschalk is geboren in Duitsland. Zij moest zich met haar kinderen Elise Hollander en Leo Hollander (Tilburg 9 oktober 1922-overleden april 2010) melden voor het deportatietransport van 28 augustus 1942. Zij verschenen echter niet. Korte tijd later alsnog van Tilburg naar Westerbork gedeporteerd. Omgekomen in het concentratiekamp Auschwitz.

Gezinsleden

Hertha was in 1933 gescheiden van Salomon Hollander. Moeder van Elise Hollander en Leo Hollander.

Woonadres

Van Malsenhof 24 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument