Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Gorter, Jan

Jan Gorter
Afbeelding gewenst
Volledige namen Jan Gorter
Geboortedatum 11-06-1905
Geboorteplaats Leiden
Woonplaats Den Haag
Burgerlijke staat Gehuwd
Overlijdensdatum 12-5-1940
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Tilburg werd in de meidagen van 1940 een etappeplaats voor de terugtrekkende Nederlandse militairen. Deze colonne werd regelmatig door Duitse vliegtuigen onder vuur genomen, waarbij Jan Gorter sneuvelde.

Externe links