Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Gompers, Joseph

Joseph Gompers
Volledige namen Joseph Gompers
Geboortedatum 14-10-1901
Geboorteplaats Tilburg
Adres Anna Paulownastraat 6
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Paulina Hollander
Beroep elektromonteur
Overlijdensdatum 28-02-1943
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

In juli 1942 gearresteerd te Tilburg en te werk gesteld in Rijkswerkkamp Twilhaar te Nijverdal. Dit kamp, oorspronkelijk opgezet voor Nederlandse werklozen, werd door de Duitse bezetter vanaf april 1942 gebruikt voor verplichte tewerkstelling van Joden, om hen zo te isoleren van hun families. Er kwamen voornamelijk Joden uit Groningen, maar ook uit Tilburg en Amsterdam. Op 2 oktober 1942 (Jom Kipoer) werden ze gedeporteerd naar Westerbork en vandaar naar de vernietigingskampen. Op 31 december 1942 was Gompers al niet meer in Westerbork. Hij overleed op 28 februari 1943 in Auschwitz.

Gezinsleden

Joseph was gehuwd met Paulina Gompers-Hollander en vader van Anna Gompers en Maria Anna Catharina Gompers.

Adres

Anna Paulownastraat 6 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Externe link

Jospeh Gompers op www.joodsmonument.nl