Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Gersons, Salomon

Salomon Gersons
Afbeelding gewenst
Volledige namen Salomon Gersons
Geboortedatum 29-07-1925
Geboorteplaats Tilburg
Adres Bisschop Zwijsenstraat 47
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Student
Overlijdensdatum 18-03-1944
Plaats van overlijden Tilburg
Bijzonderheden Verdronken in het Wilhelminakanaal.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Salomon Gersons was in 1941 leerling van de Rijks-HBS Willem II te Tilburg. Hij verdronk op 18 maart 1944 in het Wilhelminakanaal in Tilburg. Er waren geen sporen van geweld.

Gezinsleden

Salomon was zoon van David Gersons en Kaatje Hartog.

Woonadres

Bisschop Zwijsenstraat 47 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument