Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Ganzenwinkel, Adrianus Henricus Maria van

Janus van Ganzenwinkel
Ganzewinkel.jpg
Volledige namen Adrianus Henricus Maria van Ganzenwinkel
Geboortedatum 29-09-1913
Geboorteplaats Tilburg
Adres Sint Mattiasstraat 4
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Timmerman
Overlijdensdatum 31-03-1945
Plaats van overlijden Dortmund (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Adrianus Henricus Maria van Ganzewinkel (Geb. Tilburg 29-9-1913– gest. Dortmund 31-3-1945), timmerman. Zoon van Henricus Franciscus Ganzewinkel (1881- 1955) en Johanna Maas (1874-1944).

Achtergrond en jeugd

Janus wordt op 29 september 1913 te Tilburg geboren als zoon van Henricus Franciscus Ganzewinkel , poetser en Johanna Maas. Janus is de jongste en enige zoon in een gezin van 5 kinderen. Hij wordt geboren in de Leodwarsstraat en groeit op in de St. Matthiasstraat. Janus wordt verplicht te werk gesteld in Duitsland.

Arbeidsinzet in Duitsland

Het informatiebureau van het Nederlandsche Rode Kruis deelde op 11 november 1946 de ambtenaar van de Burgerlijke Stand van Tilburg mede dat te Dortmund Aplerbeck op 31 maart om 8 uur was overleden Adrianus Ganzewinkel geboren 29 september 1913. Janus ligt begraven op het Nederlands ereveld te Düsseldorf-Oberbilk

Bronnen

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)

Gebeurtenis

Externe link