Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Game, Johannes Karl

Johannes Karl Game
Rie-WO2-0037.jpg
Volledige namen Johannes Karl Game
Geboortedatum 15-01-1925
Geboorteplaats Dorsten (DE)
Adres Josef Israëlstraat 36
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Stanser
Overlijdensdatum 24-10-1944
Plaats van overlijden Alphen en Riel

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Toelichting

Over wat er precies gebeurd is, bestaan verschillende verhalen:

1) Het slachtoffer zou met zijn zwager naar Riel gegaan zijn om groenten te kopen. Daarbij kwamen ze terecht in een bombardement of beschieting en werd hij getroffen door een granaat. Wat nog herkenbaar was, waren flarden van zijn portemonnee. Maar… de zwager van het slachtoffer mankeerde niets.

2) Het slachtoffer hielp onderduikers en bracht ze naar veiliger gebied. Tijdens een van die acties is hij op een mijn gelopen. Wat tegen dit verhaal pleit, is dat op 24 oktober 1944, toen hij op een mijn trapte, de bevrijders al zo dichtbij waren dat het zinloos was om nog risico's te lopen bij het overbrengen van onderduikers. De bevrijders zouden op korte termijn zich zelf wel melden.

3) Het slachtoffer kwam naar Riel om melk te halen, en trapte daarbij op een mijn. De laatste versie is de meest waarschijnlijke