Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Evans, Frederick Charles

Frederick Charles Evans
Afbeelding gewenst
Volledige namen Frederick Charles Evans
Geboortedatum 1917
Woonplaats Cinderford, Gloucestershire (GB)
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Renee Ina Clara Evans
Overlijdensdatum 28-08-1942
Plaats van overlijden Alphen
Bijzonderheden Sneuvelde bij een vliegtuigcrash nabij Alphen.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Rang, functie en onderdeel

Frederick Charles Evans Sergeant (Pilot) 1-PRU RAF

Evans is begraven op de Algemene begraafplaats aan de Gilzerbaan te Tilburg, vak A, rij 1, graf 26. Grafschrift: AT THE GOING DOWN OF THE SUN AND IN THE MORNING WE WILL REMEMBER HIM

Gebeurtenis

28 augustus 1942. Het is zeer warm en helder weer. De wind is oostelijk. De Luchtbeschermingsdienst meldt om 13.50 een bosbrand noord-oost. De bosbrand blijkt veroorzaakt te zijn door het neerschieten van een Brits vliegtuig door een Duitse jager.

De bosbrandweer van Alphen is zeer snel ter plaatse, zodat een grote bosbrand voorkomen kan worden. Het vliegtuig brandt bijna geheel uit. Het toestel, een Vickers Supermarine Spitfire MK.1, was ingedeeld bij het 1. Photographic Reconnaissance Unit. Vermoedelijk was het vliegtuig onderweg om foto’s te maken van het vliegveld Gilze Rijen.

Externe links