Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Dongen, Antonius Cornelius Petrus van

Antonius Cornelius Petrus van Dongen
Volledige namen Antonius Cornelius Petrus van Dongen
Geboortedatum 20-02-1921
Geboorteplaats Tilburg
Adres Stokhasseltkerkstraat 16
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Elektricien
Overlijdensdatum 22-09-1943
Plaats van overlijden Düsseldorf (DE)
Bijzonderheden Overleden tijdens de arbeidsinzet in Duitsland door een bedrijfsongeval.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Antonius Cornelius Petrus van Dongen (Geb. Tilburg 20-2-2021–gest. Düsseldorf 22-9-1943), Elektricien. Zoon van Petrus Norbertus van Dongen (1885-1968 ) en Philomina Maria Konings (1884-1965). Op 22-9-1943 overlijdt hij in Düsseldorf aan de gevolgen van een bedrijfsongeval. Antonius was niet getrouwd.

Achtergrond en jeugd

Antonius Cornelius Petrus van Dongen wordt op 20 februari 1921 te Tilburg geboren als zoon van Petrus Norbertus van Dongen, nachtwaker, en Philomina Maria Konings. Het gezin woont aan de Stokhasseltkerkstraat en bestaat uit vier zonen en twee dochters. Antonius is de vijfde in de rij.

Arbeidsinzet in Duitsland

Antonius wordt verplicht te gaan werken in Duitsland vanaf juni 1943. Hij komt terecht bij de machinefabriek Haniel & Lueg in Düsseldorf. Hier komt hij op 22 september 1943 om door een bedrijfsongeval. Antonius wordt begraven op het kerkhof van de parochie ’t Goirke en later herbegraven op het Nationaal Ereveld Loenen.

Bronnen

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)

Gebeurtenis