Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

De Muze: verschil tussen versies

Regel 1: Regel 1:
Dit centrum voor theatereducatie werd in 1980 opgericht door dramadocent Peter van Meel, die al vanaf omstreeks 1975 muziische vorming gaf bij theater [[THeks|T Heks]]. Hij vond met De Muze onderdak in buurthuizen en bedrijfspanden, maar verhuisde geruime tijd geleden naar [[Carré]]. Jong en oud kon er les krijgen in onder meer toneelspel, mime, theaterkoor en straattheater. Daarnaast was er een aanbod van bijzondere projecten en workshops, die ook uitgevoerd werden in Tilburgse wijken en op scholen. De Muze was een van de weinige theaterwerkplaatsen in Nederland die altijd zelfstandig bleef. Tot 2010, toen er gefuseerd werd met [[Factorium Tilburg]] en [[Theater Zaal 16]]. In hetzelfde jaar nam Van Meel afscheid als directeur van De Muze, dat toen 450 cursisten had.
+
Dit centrum voor theatereducatie werd in 1980 opgericht door dramadocent Peter van Meel, die al vanaf omstreeks 1975 muzische vorming gaf bij theater [[THeks|T Heks]]. Hij vond met De Muze onderdak in buurthuizen en bedrijfspanden, maar verhuisde geruime tijd geleden naar [[Carré]]. Jong en oud kon er les krijgen in onder meer toneelspel, mime, theaterkoor en straattheater. Daarnaast was er een aanbod van bijzondere projecten en workshops, die ook uitgevoerd werden in Tilburgse wijken en op scholen. De Muze was een van de weinige theaterwerkplaatsen in Nederland die altijd zelfstandig bleef. Tot 2010, toen er gefuseerd werd met [[Factorium Tilburg]] en [[Theater Zaal 16]]. In hetzelfde jaar nam Van Meel afscheid als directeur van De Muze, dat toen 450 cursisten had.
  
 
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]
 
[[Categorie:Tilburgs_Lexicon]]

Versie van 10 dec 2014 om 16:53

Dit centrum voor theatereducatie werd in 1980 opgericht door dramadocent Peter van Meel, die al vanaf omstreeks 1975 muzische vorming gaf bij theater T Heks. Hij vond met De Muze onderdak in buurthuizen en bedrijfspanden, maar verhuisde geruime tijd geleden naar Carré. Jong en oud kon er les krijgen in onder meer toneelspel, mime, theaterkoor en straattheater. Daarnaast was er een aanbod van bijzondere projecten en workshops, die ook uitgevoerd werden in Tilburgse wijken en op scholen. De Muze was een van de weinige theaterwerkplaatsen in Nederland die altijd zelfstandig bleef. Tot 2010, toen er gefuseerd werd met Factorium Tilburg en Theater Zaal 16. In hetzelfde jaar nam Van Meel afscheid als directeur van De Muze, dat toen 450 cursisten had.