Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Damen, Petrus

Petrus Damen
Volledige namen Petrus Damen
Geboortedatum 01-09-1923
Geboorteplaats ‘s-Hertogenbosch
Adres Ruisvoornstraat 33
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Bezemmaker
Overlijdensdatum 1945
Plaats van overlijden Tsjecho-Slowakije

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Petrus Damen (Geb ’s-Hertogenbosch 1-9-1923 gest. Midden Europa 1945), bezemmaker. Zoon van Martinus Damen (1895-1973) en Petronella Rokven (1905-1973).

Achtergrond en jeugd

Piet Damen wordt op 1 september 1923 te ‘s-Hertogenbosch geboren als zoon van Martinus Damen , koopman in galanteriën en Petronella Rokven. Piet is de oudste in het gezin van 7 kinderen, 4 jongens en drie meisjes. Hij wordt geboren in Den Bosch maar groeit op in Tilburg

Arbeidsinzet in Duitsland

Piet werd op 18 juni 1944 in Tilburg gearresteerd en overgebracht naar Amersfoort.Op 6 juli 1944 wordt hij vanuit kamp Amersfoort op transport gesteld naar Merseburg naar de Buna Werke in Schkopau. Het was een chemische fabriek waar synthetisch rubber gemaakt werd. Tijdens een gevangenentransport vanuit Halle naar Tsjechoslowakije in april 1945 is Piet tijdens een vluchtpoging doodgeschoten.

Bronnen

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)

Gebeurtenis