Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Damen, Henricus Johannes Hubertus Wilhelmus

Henricus Johannes Hubertus Wilhelmus Damen
Afbeelding gewenst
Volledige namen Henricus Johannes Hubertus Wilhelmus Damen
Geboortedatum 07-08-1908
Geboorteplaats Tilburg
Adres Jan Aartestraat 21
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Maria Anna Michael Antonissen
Beroep Hulzenmaker
Overlijdensdatum 02-03-1945
Plaats van overlijden Bergen-Belsen (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Henricus Johannes Hubertus Wilhelmus Damen (Geb. 7-8-1908 Tilburg– gest. 2-3-1945 Bergen-Belsen), strohulzenmaker. Zoon van Adrianus Damen en Gijsberdina Cornelia Verbunt.

Achtergrond

Op dertigjarige leeftijd trouwt Henricus met Maria Anna Michael Antonissen (1893-1958), weduwe van Hendricus Jacobus Meijers. Henricus Damen krijgt met dit huwelijk de zorg voor 2 stiefdochters van 20 en 18 jaar oud.

Arbeidsinzet in Duitsland

Op 7 februari 1942 wordt Henricus verplicht om in Duitsland te gaan werken. Tot op heden is het niet duidelijk waar Henricus tewerkgesteld is geweest en hoe hij uiteindelijk in Bergen-Belsen beland is. Zijn overlijden staat geregistreerd op 2 maart 1945.

Bronnen

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het groeiend aantal slachtoffers. Een aanvulling op ‘Het leven gebroken’. In: Tilburg. Tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur, jaargang 21, 2003, nr. 1, p. 26-29

Externe links