Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Coolen, Marinus Hendricus

Marinus Hendricus Coolen
Afbeelding gewenst
Volledige namen Marinus Hendricus Coolen
Geboortedatum 22-03-1891
Geboorteplaats Amsterdam
Adres Curaçaostraat 101
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Johanna Maria Visser
Beroep Sigarenmaker
Overlijdensdatum 14-05-1945
Plaats van overlijden Buchenwald (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Marinus Hendricus Coolen (Geb. 22-3-1891 Amsterdam– gest. 14-5-1945 Buchenwald), sigarenmaker. Zoon van Johannes Coolen en Maria Charlotta Catharina Stork.

Achtergrond

Marinus wordt op 22 maart 1891 geboren te Amsterdam geboren als zoon van Johannes Coolen koopman en Maria Charlotta Catharina Stork. Marinus trouwt op 11 april 1918 met Johanna Maria Visser 24 jaar oud, geboren in Arnhem. In 1938 verhuist Marinus samen met zijn vrouw vanuit Roosendaal naar Tilburg. Het is niet bekend waarom Marinus in Frankrijk verbleef als hij gearresteerd wordt op 24 januari 1944. Via België wordt Marinus naar kamp Vught overgebracht, daar wordt hij op 16 april 1944 ingeschreven. Met het laatste transport wat uit Vught vertrekt naar Duitsland , in de nacht van 5 op 6 september 1944, wordt Martinus weggevoerd naar Kamp Sachsenhausen. Op 6 februari 1945 wordt hij overgebracht naar Buchenwald. Hierna is niet meer van hem vernomen en is zijn lot onbekend. Als overlijdensdatum wordt 14 mei 1945 genoteerd.

Bronnen

Literatuur

  • Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)


Externe links