Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Categorie:Oorlogsslachtoffers Tilburg

Collage foto's oorlogsslachtoffers.jpg

Bevrijd van de vergetelheid

Geef elk oorlogsslachtoffer een gezicht


Op 4 mei 2021 startte Regionaal Archief Tilburg met een project om Tilburgse oorlogsslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog een levensbeschrijving én een gezicht te geven. Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. Door hun verhaal te vertellen, blijft de herinnering aan hen levend. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en het archief streeft er naar van ieder een levensbeschrijving én foto op te nemen. Van sommigen is er maar beperkte of zelfs geen informatie bekend behalve naam en overlijdensdatum. Wie was de persoon achter de naam?

Help jij met het schrijven van de levensverhalen van deze personen? Regionaal Archief Tilburg heeft hulp nodig om deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. Kun jij de gegevens van het archief aanvullen, stuur je reactie dan naar info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers. Op de website van Regionaal Archief Tilburg en de socials van het archief wordt regelmatig verslag gedaan van de voortgang van het project.

Ga naar Pinterest voor de foto's van de oorlogsslachtoffers.

Kijk hieronder voor een overzicht van oorlogsslachtoffers met woonadres/onderduikadres in Tilburg.

Online Onderzoeksgids naar slachtoffers Tweede Wereldoorlog

Op 26 oktober 2022 is Bevrijd van de vergetelheid. Onderzoeksgids slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog gepresenteerd. Bekijk het online exemplaar van de Onderzoeksgids.

Pagina’s in categorie "Oorlogsslachtoffers Tilburg"

Deze categorie bevat de volgende 200 pagina’s, van in totaal 739.

(vorige pagina) (volgende pagina)

B

(vorige pagina) (volgende pagina)

Media in categorie "Oorlogsslachtoffers Tilburg"

Deze categorie bevat het volgende bestand.