Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Categorie:Oorlogsslachtoffers Goirle

GvdK Burgerslachtoffers kaft boek

Dit online monument in deze Wiki Midden-Brabant is opgericht ter herdenking aan alle medeburgers uit Goirle en Riel die tijdens de bezettingsjaren door oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen. Ook worden de geallieerden hier postuum herdacht.

Veel werk hiervoor is in het verleden verricht door Gerrit Kobes, aangevuld door Gemma van de Klundert-Bertens en Gerrit van Heeswijk van Stichting "De Vyer Heertganghen". Regelmatig worden er nog kleine aanvullingen aan toegevoegd.

Heb jij aanvullende foto's of informatie over Goirlese en Rielse oorlogsslachtoffers, neem contact op met Stichting Heemkunde Kring "De Vyer Heertganghen" via email:

secretariaat@heemkundekring-goirle.nl o.v.v. Oorlogsslachtoffers Goirle

Een overzicht van oorlogsslachtoffers in en rond Goirle en Riel tref je hieronder aan en op deze manier worden al deze oorlogsslachtoffers alsnog postuum herdacht. Tevens zijn hierbij de gebeurtenissen toegevoegd waar soms naar wordt verwezen.

Met deze informatie op de Wiki Midden-Brabant geven we de slachtoffers uit Goirle en Riel een gezicht en bevrijden we ze van de vergetelheid.

Er zijn verschillende herdenkingsmonumenten in Goirle te vinden. Voor het Jan van Besouwhuis staat er bijvoorbeeld een, in de vorm van twee blokken (de tafel van het verleden - en de tafel van de toekomst.) met op een van deze tafels de tekst:

WAT EENS WAS | EEN HELSE POOLNACHT | EEN BESCHADIGD HUIS |

VOL WEERLOZE SLACHTOFFERS | VAN EEN BAR REGIME |

NOOIT WIL IK VERGETEN. | 1940-1945