Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Categorie:Oorlogsslachtoffers Gilze, Rijen, Hulten, Molenschot

Monument oorlogsslachtoffers kerkhof in Gilze.png

Geef elk oorlogsslachtoffer een gezicht

Heemkring Molenheide heeft zich in 2022 aangesloten bij het project ‘Bevrijd van de vergetelheid – Geef elk oorlogsslachtoffer een gezicht’ van Regionaal Archief Tilburg. Want ook wij willen alle slachtoffers van de Tweede-Wereldoorlog uit Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot uit de vergetelheid halen, door hun levensverhaal te vertellen en foto’s te achterhalen. Hoe lang geleden ook, het blijft belangrijk hen te herdenken.

Maar dat kunnen we niet alleen. De lijst van slachtoffers in onze gemeente is groot. We kennen er tot nu toe 88 en die nemen we allemaal op in de Wiki Gilze en Rijen. Maar van sommigen is er behalve naam en overlijdensdatum nog maar heel weinig bekend. Kun jij ons helpen de levensverhalen van deze dorpsgenoten zo volledig mogelijk te maken? Heb jij ontbrekende informatie in de vorm van verhalen of foto’s? Laat het ons weten via info@heemkringmolenheide.nl en vermeld daarbij ‘Schrijversteam Wiki Gilze en Rijen-oorlogsslachtoffers’. Wij nemen dan graag contact met je op.

Klik door naar de lijst met oorlogsslachtoffers in Gilze – Rijen – Hulten – Molenschot en je kunt per dorp zien welke achtergrondinformatie we tot nu toe gevonden hebben.

Ondercategorieën

Deze categorie bevat de volgende 4 ondercategorieën, van een totaal van 4.