Categorie:Geboren in 1809

Benieuwd naar personen uit Tilburg? Hier vindt u er vele met een levensbeschrijving en illustraties. Er is begonnen met de personen die in 1809 in Tilburg geboren zijn, het jaar dat Tilburg stadsrechten kreeg.

Regionaal Archief Tilburg en de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) afdeling ’s-Hertogenbosch-Tilburg organiseerden in 2009 het onderzoeksproject ‘Geboren in 1809’. In het jaar 1809, het jaar dat Tilburg stadsrechten kreeg, zijn in totaal 338 personen in Tilburg geboren. Van deze personen is de levensloop en het levensverhaal onderzocht: hoe oud zijn ze geworden, zijn ze getrouwd en met wie, hoeveel kinderen hebben ze gekregen, zijn ze naar school geweest, welk beroepen hebben ze gehad, hoeveel zijn er in Tilburg blijven wonen, etc. Kortom: informatie verzamelen over beroepen, loopbanen, gezinssamenstelling, migratiepatronen en (an)alfabetisme van Tilburgers in de 19e eeuw. Het onderzoek hiervoor is gedaan door inwoners van Tilburg uit, zowel beginnende als ervaren onderzoekers en geïnteresseerden in de Tilburgse geschiedenis.

De resultaten uit 'Geboren in 1809' vormen het startpunt voor de categorie Personen in de Tilburg Wiki. Wilt u een Tilburgs persoon toevoegen met een levensloop of verhaal? Dat kan. Door uw kennis te delen, groeit de Tilburg Wiki.


Pagina’s in categorie "Geboren in 1809"

Deze categorie bevat de volgende 200 pagina’s, van in totaal 761.

(vorige pagina) (volgende pagina)

B

(vorige pagina) (volgende pagina)

Media in categorie "Geboren in 1809"

Deze categorie bevat de volgende 6 bestanden, van in totaal 6.