Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Busnac, Robert

Robert Busnac
Busnac Robert.jpg
Volledige namen Robert Busnac
Geboortedatum 13-07-1940
Geboorteplaats Moergestel
Adres Coeck van Aelststraat 20
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Overlijdensdatum 14-05-1943
Plaats van overlijden Sobibor (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Moeder Sara Frankenhuis was joods en derhalve werd Robert ook gearresteerd. Gedeporteerd op 10 april 1943 naar concentratiekamp Vught. Omgekomen in het concentratiekamp Sobibor.

Gezinsleden

Zoon van Francois Busnac en Sara Frankenhuis. Stiefbroer van Elisabeth Agsteribbe, Samuel Agsteribbe, Adolphina Frankenhuis, Francisca Frankenhuis en Henriette Frankenhuis.

Woonadres

Coecke van Aelststraat 20 (Tilburg)

Literatuur

Ad van den Oord, 'Robert Busnac (1940-1943). Een “Moergestels” joods oorlogsslachtoffer’, in De Kleine Meijerij 55 (2004) 45-48.

Geheugen van Tilburg

Externe link

Joods Monument