Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Brouwer, Petrus Cornelis Johannes de

Pierre de Brouwer
Volledige namen Petrus Cornelis Johannes de Brouwer
Geboortedatum 18-12-1922
Geboorteplaats Tilburg
Adres Veldhovenplein 22
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Herenkapper
Overlijdensdatum 13-07-1943
Plaats van overlijden Porz-Urbach (DE)
Bijzonderheden Overleden aan de gevolgen van een ongeval in het kader van de Arbeidsinzet.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Petrus Cornelis Johannes de Brouwer (Geb. Tilburg 18-12-1922– gest. Porz-Urbach 13-7-1943), herenkapper. Zoon van Johannes Martinus Petrus Antonius de Brouwer (1902-1973 ) en Joanna de Jong (1890-1986).

Achtergrond en jeugd

Pierre de Brouwer wordt op 18 december 1922 te Tilburg geboren als zoon van Johannes Martinus Petrus Antonius de Brouwer, slager en Joanna de Jong. Pierre is de oudste in het gezin van 7 kinderen dat bestaat uit 3 jongens en 4 meisjes. Pierre is fanatiek voetballer en speelt bij Longa.

Arbeidsinzet in Duitsland

Als Pierre opgeroepen wordt voor de arbeidsinzet duikt hij korte tijd onder. Maar om zijn familie niet in problemen te brengen geeft hij toch gehoor aan de oproep Op 5 juni 1943 vertrekt hij naar Duitsland. Na amper 6 weken komt Pierre bij een ongeluk om het leven. Bij een scherpe bocht vallen er 20 jongens van de vrachtwagen. Pierre treft het noodlot dat er juist een zware tractor passeert die hem aanrijdt. Bijna direct overlijdt Pierre aan een schelbasisfractuur. Pierre werd begraven op het kerkhof van Porz Zundorf. In 1951 wordt Pierre herbegraven op het kerkhof van de Parochie Besterd.

NTC 23 juli 1943


Bronnen==

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)

Externe links

Gebeurtenis