Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Bernaert, Petrus

Petrus Bernaert
Volledige namen Petrus Bernaert
Geboortedatum 06-10-1923
Geboorteplaats St. Jansteen
Adres Waterhoefstraat 15
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Arbeider
Overlijdensdatum 07-04-1945
Plaats van overlijden Hamburg-Neuengamme (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Petrus Bernaert werd verplicht tewerkgesteld in Duitsland in 1942 en 1943, o.m. in Krefeld. Als contractbreker ging hij werken bij de aanleg van het vliegveld Havelte. In augustus 1944 keerde hij naar Tilburg terug in verband met een dubbele liesbreuk, werd op 14 augustus 1944 in de trein naar Tilburg bij een razzia aangehouden en overgebracht naar Amersfoort en later Neuengamme.

Bronnen

  • Informatie Bureau Nederlandse Rode Kruis d.d. 23.9.1948:
  • Brief mevr. A. Dubach-Bernaert (zuster) d.d. 12 juni 2000