Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Becking, Koen

BalkTiu.jpg

Koen Martijn Becking (1969) is sinds 1 oktober 2012 voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University. Hij studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 2002 aan de Universiteit Utrecht - op arbeidsvoorwaardenbeleid en medezeggenschap bij Nederlandse en Europese overheden. Hij is sinds 2003 bijzonder hoogleraar aan de School of Public Leadership van de Universiteit van Stellenbosch, in Zuid-Afrika. Aan diezelfde universiteit verkreeg hij in 2018 een ereprofessoraat. Het werd hem toegekend als blijk van erkenning voor ‘bewezen expertise en eminentie’ op het gebied van publiek leiderschap.

Collegevoorzitter Becking, met rechts de burgemeester van Tilburg, Theo Weterings - alumnus van de universiteit.

Taken

Als collegevoorzitter is Koen Becking verantwoordelijk voor onder meer strategie en beleid, internationalisering, studentenzaken en externe betrekkingen. Voor zijn benoeming was hij vanaf 2007 voorzitter van de KRO en daarvoor vijf jaar algemeen directeur van ROI, het opleidingscentrum voor de Nederlandse rijksoverheid.

Becking hecht belang aan de impact die wetenschap heeft voor de samenleving en heeft binnen zijn vakgebied een aantal boeken gepubliceerd, onder meer over vernieuwend leiderschap. In 2019 kondigde hij zijn vertrek aan, per oktober 2020 is hij benoemd tot voorzitter en rector magnificus van Nijenrode Universiteit.