2020-17 Gebed voor de geestelijke communie: verschil tussen versies

(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Het is nu al ruim twee maanden dat er geen vieringen in de kerk mogen worden gehouden vanwege de corona-uitbraak. De kerken zijn wel open om een kaarsje te kunnen o...')
 
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 6: Regel 6:
 
Gebed voor de Geestelijke Communie
 
Gebed voor de Geestelijke Communie
  
''Mijn Jezus,
+
''Mijn Jezus,''
ik geloof dat U in het Allerheiligst Sacrament tegenwoordig bent.
+
''ik geloof dat U in het Allerheiligst Sacrament tegenwoordig bent.''
Ik bemin U boven alles en wens U in mijn hart te verwelkomen.
+
''Ik bemin U boven alles en wens U in mijn hart te verwelkomen.''
Nu ik niet de communie daadwerkelijk  kan ontvangen, vraag ik van U de genade van de geestelijke communie.
+
''Nu ik niet de communie daadwerkelijk  kan ontvangen, vraag ik van U de genade van de geestelijke communie.''
Omhels mij en zuiver mijn verlangen naar de hemelse Vader.
+
''Omhels mij en zuiver mijn verlangen naar de hemelse Vader.''
Draag mij in Uw Geest, en laat mij nooit van U gescheiden worden.
+
''Draag mij in Uw Geest, en laat mij nooit van U gescheiden worden.''
Amen''
+
''Amen.''
  
  

Huidige versie van 18 mei 2020 om 09:32

Het is nu al ruim twee maanden dat er geen vieringen in de kerk mogen worden gehouden vanwege de corona-uitbraak. De kerken zijn wel open om een kaarsje te kunnen opsteken en af en toe is er een uitvaart waar alleen kinderen/kleinkinderen bij mogen zijn, maar verder zijn er geen activiteiten, ook geen zondagsvieringen.

Veel mensen kijken op zondagmorgen naar de zondagsviering van de KRO, ergens in het land een eucharistieviering voor een lege kerk, uitsluitend bedoelt voor een uitzending op televisie. In plaats van de gebruikelijke communie is er nu een geestelijke communie. OP het televisiescherm wordt een gebed zichtbaar, dat mensen thuis kunnen bidden, het gebed voor de geestelijke communie:


Gebed voor de Geestelijke Communie

Mijn Jezus, ik geloof dat U in het Allerheiligst Sacrament tegenwoordig bent. Ik bemin U boven alles en wens U in mijn hart te verwelkomen. Nu ik niet de communie daadwerkelijk kan ontvangen, vraag ik van U de genade van de geestelijke communie. Omhels mij en zuiver mijn verlangen naar de hemelse Vader. Draag mij in Uw Geest, en laat mij nooit van U gescheiden worden. Amen.


Vandaag, 17 mei, was er voorafgaand aan de uitzending ene geloofsgesprek met de hulpbisschop van Haarlem. Hij vertelde dat men in Haarlem elke dag een H.Mis opdroeg die via een live-stream te volgen is op internet, op het mobieltje of de laptop. Blijkbaar kunnen ze volgen hoeveel mensen die live-stream volgen. Voor de crisis kwamen er dagelijks zo'n 10 mensen naar de H.Mis, nu wordt de live-stream dagelijks gevolgd door zo'n 250 tot 300 mensen. De bisschop vertelde erbij dat het maar een lapmiddel is. Kerk is toch primair samenzijn, fysiek samen zijn om samen te bidden, samen je geloof te uiten, samen elkaar te versterken om mensen voor mensen te zijn.