Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Zon, Johannes van

Jan van Zon
Afbeelding gewenst
Volledige namen Johannes Cornelis van Zon
Geboortedatum 20-12-1882
Geboorteplaats Oisterwijk
Adres D 12
Woonplaats Udenhout
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Gerardina Antonia Witlox
Beroep boekhouder
Overlijdensdatum 16-01-1945
Plaats van overlijden ´s Hertogenbosch
Bijzonderheden Omgekomen bij een verkeersongeval

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Jan van Zon was gehuwd met Dien Witlox. Hij bekleedde vele functies in het maatschappelijk leven van Udenhout. Hij maakte 22 jaar deel uit van de gemeenteraad en was wethouder van 1923 tot 1935. In de chaotische verkeersdrukte direct na de bevrijding raakte hij bij een ongeval dodelijk gewond.