Zomervoetbaltoernooi

Berry van de Zande nam het initiatief voor het Zomertoernooi, een voetbaltoernooi met teams uit Udenhout en Biezenmortel, straten, wijken, café’s en bedrijven. Juwelier Mari van den Bersselaar was hoofdsponsor. Het toernooi was al bij de eerste versie een groot succes. Een korte weergave van het eerste toernooi:. Op de eerste toernooidag 24 mei 1970 mocht Brelco het genoegen smaken om in de zesde minuut van de wedstrijd de eerste toernooigoal te scoren tegen de Groenstraat. De uitslag van deze wedstrijd zou 4-1 worden voor Brelco. Op Veld II werd, zoals later zou blijken, de eerste topper van het toernooi gespeeld. Tot de rust gaf de Veldstraat De Sport geen meter cadeau. Maar na de rust brachten de conditie en de routine de zege van 4-1 binnen het bereik van De Sport. Met de regelmaat van de klok was de spanning te snijden. Zo ging het toernooi door met veel publiek. De tweede toernooidag, 30 mei, was de dag der beslissingen. Deze dag werden er 500 minuten gevoetbald. Er waren 73 corners, 147 vrije trappen, 2 penalty’s en 29 doelpunten. De 50e goal van het toernooi werd gescoord door De Sport tegen Beho in de 41e minuut van de wedstrijd en in de 682e minuut van het toernooi. En 31 mei was de dag der finales. In de wedstrijd om de derde plaats trok Brelco aan het langste eind en won met 1-0 van de Veldstraat. De grote finale ging tussen De Schelf in het geel en De Sport in het oranje. De sfeer rond het veld was enorm. De spanning was te snijden. De Schelf beukte met groot machtsvertoon op de verdediging van De Sport, die wel op wankelen stond maar geen krimp gaf. Na rust kreeg De Sport meer greep op het middenveld, zodat het aan spanning en sensatie niet ontbrak. Juist toen organisatie en toeschouwers zich begonnen voor te bereiden op een verlenging, werd de keeper van De Schelf, Ton Niessen, voor de eerste maal in dit toernooi gepasseerd en wel door Nico van Kempen, die daardoor zorgde, dat De Sport zich winnaar kon noemen van de eerste editie van de Mari van den Bersselaar-cup. Zeshoeven II won de sportiviteitsprijs.